Dyniowa uczta

Tym razem postanowiliśmy zrobić coś z dyni, pierwszy raz w życiu zresztą. Na targu dojrzałe dynie już są, ja znalazłam przepis, zmodyfikowałam po swojemu i zjedliśmy boskie leczo. Jakkolwiek to nazwać 😉

Przepis jest prosty: ugotować fasole jaś, w garnku na oliwie podsmażyć czosnek z cebulą i natką, marchewkę, seler, bakłażan, cukinie i dynię  w kostkę, a potem połączyć wszystko ze sobą, podlać bulionem i dusić. Koniecznie posypać świeżym cząbrem. O tej porze roku jest już niedostępny, więc użyłam przyprawy. Pycha!

Potem…zasnęli;-)

Advertisements

About katarzynatnowak

Moje książki: " Moja mama czarownica. Opowieść o Dorocie Terakowskiej" (Wydawnictwo Literackie, 2005); "Kobieta w wynajętych pokojach" (WL 2007); 'Kasika Mowka" (WL 2010). Jestem pisarką i dziennikarką. Motto: "Przelanie na papier tego co w sobie najlepsze i co najgorsze, bo wtedy odkrywamy nagle, co w nas tkwi, a o czym być może nie wiedzieliśmy. Stąd każda powieść jest specyficzną autobiografią pisarza. Jego radości, ale i jego demonów." M.V. Llosa. Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest katarzynatnowak

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: